semua Kategori

industri Berita

Rumah> Berita & Blog > industri Berita

Dalam industri apakah beg penapis keluli tahan karat boleh digunakan?

Masa: 2023-07-03 Hits: 3

Beg penapis keluli tahan karat merujuk kepada penggunaan bahan keluli tahan karat seperti wayar atau plat. Bahan beg penapis keluli tahan karat biasanya 304 atau 316L. Jadi, dalam industri manakah beg penapis keluli tahan karat boleh digunakan?

Bidang aplikasi beg penapis keluli tahan karat:

1. Bioteknologi dan Perubatan: Transfusi, air farmaseutikal, plasma produk biologi, serum, pelbagai perantaraan farmaseutikal, bahan mentah farmaseutikal, penapisan pelarut, penapisan CIP, tangki penapaian, pengudaraan masuk tangki kultur yis, dan penapisan pensterilan udara yang lain.

2. Cat dan dakwat: Cat lateks, bahan mentah cat dan penapisan pelarut, dakwat percetakan, penapisan dakwat percetakan.

3. Ketepatan (pensterilan) penapisan makanan dan minuman, bir, wain, wain buah, wain kuning, jus buah, minuman, produk tenusu, minyak makan, perasa dan cecair lain.

4. Industri lain: pelbagai penulenan dan penapisan cecair dalam industri seperti bahan kimia halus, petrokimia, elektronik, tekstil, percetakan dan pencelupan, pembuatan kertas, dsb.

Beg penapis keluli tahan karat sesuai untuk menapis cecair tertentu dengan kandungan kekotoran yang tinggi, dengan kapasiti habuk yang besar, rintangan awal yang rendah, dan rintangan api yang baik; Hayat perkhidmatan yang panjang, kebolehpercayaan ekonomi, dan kos operasi yang rendah; Struktur plat adalah ringan, mudah diganti, selamat, dan mudah digunakan oleh pengguna; Terdapat bingkai tergalvani dan bingkai luar aloi aluminium tersedia untuk dipilih.

Beg penapis keluli tahan karat sesuai untuk menapis cecair dengan kandungan kekotoran yang tinggi, dengan kapasiti habuk yang besar, rintangan awal yang rendah, dan rintangan api yang kuat; Hayat perkhidmatan yang panjang, kebolehpercayaan ekonomi, dan kos operasi yang rendah; Struktur plat ringan, penggantian mudah dan selamat, mudah untuk pengguna beroperasi sendiri; Terdapat bingkai tergalvani dan bingkai luar aloi aluminium untuk pemilihan; Peralatan bersaiz bukan standard boleh disesuaikan mengikut keperluan pengguna.