semua Kategori

industri Berita

Rumah> Berita & Blog > industri Berita

Bagaimana untuk mengira isipadu udara dan kawasan penapisan penapis beg kecekapan sederhana F9?

Masa: 2023-07-06 Hits: 6

Bahan penapis yang digunakan untuk penapis beg kecekapan sederhana F9 adalah bahan elektrostatik. Berbanding dengan bahan penapis tradisional, ia mempunyai kesan penapisan yang lebih baik, pernafasan yang kuat, mengelakkan habuk berterbangan, dan boleh menjimatkan bilangan kali untuk menggantikan skrin penapis, mengurangkan kos operasi. Oleh kerana ciri-ciri struktur unik penapis beg, isipadu udaranya adalah besar. Bagaimana untuk mengira isipadu udara dan kawasan penapisan penapis beg kecekapan sederhana?

Formula pengiraan untuk kawasan penapisan penapis beg kecekapan sederhana F9 adalah seperti berikut:

Isipadu udara (m3/j)=lebar * tinggi * 2.5M/s (kelajuan angin) * 3600 saat (1 jam)

Kawasan penapisan penapis kecekapan sederhana jenis beg bergantung pada bilangan beg penapis dan panjang beg penapis, contohnya: 592 * 592 * 20 * 600-6P-F7, saiz bingkai luar ialah 592 * 592 * 20mm, panjang 600 beg, dan kecekapan adalah F7. Lebar biasanya 670mm, dan kawasan penapisan dikira 0.8 meter persegi. Jumlah kawasan penapisan bagi 6 beg penapis ialah 4.8 meter persegi.

Formula pengiraan untuk isipadu udara penapis beg kecekapan sederhana adalah seperti berikut:

Panjang * lebar * kelajuan angin * 60=meter padu seminit.

Isipadu udara terkadar perlu dikira berdasarkan kelajuan angin. Sistem bekalan penghawa dingin pusat biasa ditetapkan pada kelajuan angin 2.5m/s, jadi kita boleh mengira isipadu udara penapis kecekapan sederhana jenis beg.