semua Kategori

industri Berita

Rumah> Berita & Blog > industri Berita

Apakah Penapis Udara Kecekapan Ultra Tinggi U15?

Masa: 2023-07-05 Hits: 8

Penapis udara kecekapan ultra tinggi U15, juga dikenali sebagai penapis udara kecekapan ultra tinggi U15 atau penapis kecekapan ultra tinggi bukan partition U15, digunakan terutamanya di hujung bilik bersih. Bahan yang digunakan ialah bahan penapis import atau peralatan penulenan tempatan. Kecekapan penapis kecekapan tinggi U15 boleh menapis zarah 0.1um untuk mengawal zarah yang lebih besar daripada 0.1um di dalam bilik bersih

Penapis udara kecekapan ultra tinggi U15 diperbuat daripada kertas gentian kaca ultra halus dan bahan lain, menggunakan pelekat cair panas sebagai pemisah, dan digabungkan dengan bingkai logam. Dengan kelebihan jangka hayat yang panjang dan pemasangan yang mudah, reka bentuk penapis udara kecekapan ultra tinggi adalah berdasarkan prinsip kejuruteraan dan pengurusan saintifik. Jangka hayat mereka boleh mencapai beberapa tahun atau lebih, dan penggantian penapis juga sangat mudah. Sedang digunakan, cuma buka penapis dan gantikan skrin penapis.

Penapis udara ultra cekap U15 mempunyai rintangan yang rendah dan kapasiti habuk yang besar, dan digunakan secara meluas dalam bilik bersih industri seperti semikonduktor, elektronik, paparan panel rata, jentera ketepatan, salutan permukaan, aeroangkasa, dan lain-lain untuk memastikan operasi normal proses pengeluaran dan meningkatkan hasil produk. Digunakan dalam farmaseutikal, perubatan, makanan dan minuman, kejuruteraan bio, penternakan haiwan eksperimen, dan bilik bersih biologi lain, ia mewujudkan persekitaran yang steril.