semua Kategori

Perumahan Penapis Pembersihan Diri Automatik

Rumah> Produk > Penapisan Cecair > Perumahan Penapis Pembersihan Diri Automatik

4.1pencuci belakang_automatik_penapis_perumahan_sistem_bcmseries-21
4.2
4.3
4.4
Sistem Perumahan Penapis Automatik Basuh Belakang Bcmseries
Sistem Perumahan Penapis Automatik Basuh Belakang Bcmseries
Sistem Perumahan Penapis Automatik Basuh Belakang Bcmseries
Sistem Perumahan Penapis Automatik Basuh Belakang Bcmseries

Sistem Perumahan Penapis Automatik Basuh Belakang Bcmseries


Deskripsi

Penapis basuh belakang automatik penuh menempatkan siri BCM”

Perumahan penapis basuh belakang automatik penuh BCM sesuai untuk menapis kekotoran zarah cecair aliran tinggi, kelajuan tinggi dan kelikatan rendah.

Perumahan penapis basuh belakang automatik penuh BCM ialah produk mekanikal dan elektrik dengan kelebihan berikut;

.reka bentuk yang munasabah

.kecekapan penapisan yang tinggi

.kos operasi yang rendah

.penapisan berterusan dalam proses mencuci belakang dll

Ia digunakan secara meluas dalam metalurgi, kimia, kuasa elektrik, air suntikan medan minyak, air balast, rawatan air mesra alam, dll.

Prinsip kerja perumahan penapis basuh belakang automatik penuh BCM:

Cecair yang ditapis mengalir dari salur masuk ke perumahan penapis, kemudian melalui plat penetapan ke dalam perumahan penapis, cecair mengalir dari elemen penapis di dalam ke luar. Selepas itu ia mengalir keluar dari saluran keluar bekas penapis. Kekotoran yang terhasil daripada penapis pencuci belakang mengalir keluar dari saluran kumbahan.

Kelebihan penapis backwash

1. Peralatan penapis mengguna pakai struktur mekanikal dalaman teknologi yang dipatenkan, memastikan fungsi backwash sebenar yang boleh membuang sepenuhnya kekotoran yang terperangkap oleh skrin penapis, tanpa sudut mati dan pengecilan fluks, memberikan kecekapan penapis yang lebih tinggi dan hayat perkhidmatan yang panjang.

2. Peralatan penapisan diperbuat daripada skrin penapis 304, 316L 2205, MONEL dan lain-lain berbentuk baji. Yang mempunyai kekuatan tinggi, ketepatan tinggi, rintangan kakisan dan ketepatan penapisan tertinggi 25 mikron.

3. Peralatan penapisan boleh memastikan basuh belakang automatik melalui fungsi pengambilan dan tindak balasnya sendiri, dan boleh mengatasi turun naik kualiti air yang tidak stabil tanpa campur tangan manual.

4. Sistem kawalan peralatan penapisan adalah sensitif dan beroperasi dengan tepat. Tekanan pembezaan cucian belakang dan nilai tetapan masa boleh dilaraskan secara fleksibel mengikut sumber air yang berbeza dan ketepatan penapisan.

5. Semasa mencuci belakang peralatan penapis, setiap kumpulan skrin penapis hendaklah dicuci kembali secara bergilir-gilir. Untuk memastikan skrin penapis dibersihkan dengan selamat dan cekap tanpa menjejaskan penapis lain dan terus menapis.

6. Peralatan penapisan menggunakan injap blow down pneumatik, jadi masa mencuci belakang adalah singkat. Penggunaan air basuh belakang adalah sedikit dan persekitaran adalah ekonomi.

7. Peralatan penapis mempunyai reka bentuk struktur yang padat dan munasabah, kawasan lantai yang kecil, pemasangan dan pergerakan yang fleksibel dan mudah.

8. Peralatan penapis mempunyai beberapa bahagian yang mudah terdedah .ia bukan bahan habis pakai dan mempunyai kos operasi dan penyelenggaraan yang rendah. Mereka mempunyai operasi dan pengurusan yang mudah.

9. Status kerja peralatan penapisan dipaparkan oleh skrin sentuh atau skrin digital dan tekanan perbezaan dan tetapan masa adalah mudah dan intuitif. .

Bagaimana ia berfungsi?

Apabila cecair mengalir melalui elemen penapis. Zarah pepejal akan terperangkap di bahagian dalam elemen penapis. Dengan peningkatan bahan pencemar, tekanan perbezaan antara bahagian tercemar dan bahagian bersih penapis meningkat secara beransur-ansur. Apabila tekanan pembezaan mencapai nilai yang ditetapkan, meter tekanan pembezaan menghantar mesej dan perumah penapis memulakan proses basuh belakang automatik.

Proses membasuh belakang:

1. Motor gear memacu lengan basuh untuk berpusing dengan aci bicu, sudut putaran lengan basuh dikawal oleh suis kedudukan fotoelektrik, yang akan menjadikannya sejajar dengan penapis yang dibersihkan.

2. Injap saliran dibuka, supaya tekanan perbezaan akan terbentuk antara elemen penapis bahagian luar (sebelah bersih) dan saliran pencemar.

3. Di bawah tindakan perbezaan tekanan, cecair bahagian bersih akan mengalir dari penapis yang dibersihkan di luar ke dalam untuk menjalankan proses pencucian belakang, bahan pencemar yang terkumpul di bahagian dalam skrin penapis akan dihanyutkan dan mengalir keluar penapis melalui keluar kumbahan.

4. Masa mencuci belakang setiap elemen penapis telah ditetapkan, jadi apabila masa mencuci belakang dicapai, injap pelepasan pencemaran akan ditutup, dan proses mencuci belakang elemen penapis ini telah berakhir, maka motor gear akan memacu lengan basuh ke pusing semula, menjalankan pembasuhan semula ke set penapis seterusnya, injap kumbahan akan dibuka semula dan seterusnya untuk menjalankan proses basuh balik ke setiap mesh.

5. Selepas semua pembersihan penapis selesai, lengan basuh kembali ke kedudukan asal di bawah kawalan suis fotoelektrik, yang bermaksud kitaran basuh belakang telah tamat.

6. Kerana pembasuhan belakang berlaku kepada satu set penapis secara bergilir-gilir, oleh itu semasa proses penapis boleh mengekalkan keadaan penapisan bendalir yang berterusan.

Tetapkan proses mencuci semula:

1. Tetapan tekanan pembezaan: penapis mempunyai tolok tekanan pembezaan, yang digunakan untuk menetapkan tekanan pembezaan penapis.

2. Tetapan masa: kotak kawalan mempunyai peranti penetapan masa, yang boleh digunakan untuk menetapkan semula kitaran proses mencuci mengikut keperluan pengguna. Tetapan tekanan berbeza dan tetapan masa adalah proses konfigurasi basuh belakang automatik, kedua-dua tetapan wujud pada masa yang sama, manakala tetapan tekanan adalah terdahulu.

3. Permulaan manual: Selain tetapan tekanan berbeza dan tetapan masa proses basuh belakang automatik. Terdapat juga kunci TEST untuk memulakan proses secara manual, yang digunakan untuk penyahpepijatan dan penyelenggaraan.

4. Sistem kawalan peralatan penapis adalah sensitif, operasi yang tepat, dan secara fleksibel boleh melaraskan tekanan perbezaan dan nilai tetapan masa mencuci belakang berdasarkan ketepatan air dan penapis yang berbeza.

5. Semasa proses membasuh belakang, setiap bekas penapis dijalankan secara bergilir-gilir; yang memastikan keselamatan skrin penapis, pembersihan yang cekap, manakala penapis lain tidak terjejas dan terus ditapis.

6. Peralatan penapisan mempunyai bahagian yang kurang terdedah, tiada bahan habis pakai, dengan kos operasi dan penyelenggaraan yang rendah serta pengendalian dan pengurusan yang mudah.

7. Peralatan penapis direka bentuk padat dan munasabah, dengan saiz yang kecil, yang fleksibel dan mudah untuk pemasangan dan pergerakan.

8. Peralatan penapisan menggunakan injap longkang pneumatik, dengan masa yang singkat proses membasuh belakang, kurang penggunaan air, perlindungan alam sekitar dan ekonomi.

9. Keadaan kerja peralatan penapisan dipaparkan oleh skrin sentuh, dan tekanan perbezaan dan tetapan masa adalah mudah untuk dilihat.

spesifikasi
Model utama penapis BCM400 BCM500 BCM600 BCM800 BCM1000 BCM1200
Kawasan penapisan (m2) 1.56 2.64 4.05 5.91 10.45 15.72
Bilangan elemen penapis 10 18 26 33 49 64
Jilid (L) 130 200 296 610 895 1695
Saiz salur masuk dan keluar DN150 DH200 DH250 DH350 DH400 DH500
Saiz saluran keluar longkang DN40 DN65 DN65 DN80 DN80 DN80
Cecair yang sesuai Aliran tinggi, kelajuan tinggi, kelikatan rendah (100mPas) jisim bendasing < 1000ppm)
Ketepatan penapisan 50-2000μm
Penarafan tekanan reka bentuk standard 1.0MPa lebih tinggi boleh disesuaikan
Suhu reka bentuk 0-200C (bergantung pada pengedap)
Membersihkan tekanan pembezaan 50-100KPa (ditentukan oleh kelikatan cecair)
Instrumen tekanan berbeza Suis tekanan berbeza/pemancar tekanan/pemancar tekanan berbeza
Standard sambungan masuk dan keluar Bebibir. HG20592-2009 (reka bentuk standard) HG20615-2009 (serasi dengan ANSI B16.5): ON11851 penyatuan benang bulat
Siri elemen penapis MS
Bahan dibasahi cangkerang 304/316L/CS
Bahan lengan berputar basuh belakang 304 / 316L
Bahan pengedap cangkerang NBR/EPDM/VITON/getah silikon/getah silikon bersalut FEP
Briged bahan pengedap elemen penapis NBR/EPDM/VITON/getah silikon/getah silikon bersalut FEP
Bahan pengedap rod omboh NBR/PU /VITON
Injap pelepasan tiupan dan sanga Injap bebola pneumatik gerek penuh lakonan tunggal atau berganda 304/316
Keperluan bekalan utiliti 220V AC 0.4-0.6MPa udara termampat kering bersih untuk sistem kawalan
Kesesuaian

Penyahgaraman air laut, air penyejuk yang beredar dan air suntikan semula medan minyak, air balast untuk kapal, air guna semula dandang, Penapisan ultra, penapisan osmosis belakang, pra-rawatan pertukaran ion, Penapis muncung kertas.4. Sistem kawalan peralatan penapis adalah sensitif, tepat operasi, dan boleh melaraskan secara fleksibel tekanan perbezaan dan nilai tetapan masa mencuci belakang berdasarkan ketepatan air dan penapis yang berbeza.

INQUIRY