semua Kategori

Penapis beg

Rumah> Produk > Penapis habuk > Penapis beg

gentian kaca_beg_penapis6.1
Tenun Fabrik Penapis Beg penapis gentian kaca

Tenun Fabrik Penapis Beg penapis gentian kaca


Syarat komersial asas beg penapis gentian kaca:

Tempat Asal Shanghai, China
Jenama SFFILTECH
Pensijilan ISO, FDA
item produk Beg penapis gentian kaca
Minimum Order Kuantiti 10pcs (1pcs sampel percuma)
Harga Hubungi kami untuk mendapatkan sebut harga yang tepat
Butiran Pembungkusan Pembungkusan dalam adalah dalam beg plastik Pembungkusan luar adalah dalam karton Jumlah yang besar juga boleh menyokong pembungkusan tersuai
Masa Penghantaran 7-30 hari selepas deposit. Mengikut kuantiti pesanan tertentu. 1-7 hari untuk sampel
Pelabuhan penghantaran Shanghai, Ningbo, Qingdao, Lianyungang, Guangzhou, Shenzhen atau Lain-lain
Terma pembayaran Deposit 30%, baki TT pada salinan B/L. Kaedah pembayaran lain boleh dirundingkan mengikut keperluan pesanan
Bekalan Keupayaan: 100000pcs / bulan
OEM / ODM Ya, kami boleh menyokong tersuai, seperti saiz, bentuk, bahan
Perkhidmatan selepas jualan Waranti 1 tahun selepas kami sama-sama menandatangani penyiasatan kilang biasanya untuk yang ini
Deskripsi

Apakah beg penapis gentian kaca?

Beg tenunan gentian kaca adalah sejenis bahan penapis dengan struktur yang munasabah dan prestasi yang baik. Beg penapis ini mempunyai kelebihan fabrik gentian kaca, seperti rintangan suhu tinggi, rintangan kakisan, kestabilan dimensi, pemanjangan dan pengecutan minimum, dan kekuatan tinggi .Ia juga mempunyai gentian tunggal, struktur berliang mikro tiga dimensi, dan keliangan yang tinggi. Berbanding dengan beg penapis serat kimia tahan suhu tinggi yang lain, ia mempunyai kelebihan istimewa harga rendah dan rintangan suhu yang lebih tinggi. Ia mempunyai rintangan larian yang lebih tinggi daripada bahan penapis suhu tinggi gentian kimia biasa.

Kain penapis gentian kaca diperbuat daripada benang gentian kaca dengan rawatan khas seperti grafit, silikon, pencelupan PTFE, rawatan penghalau asid dan rawatan kimia lain. Ia adalah kain penapis tahan suhu tinggi yang ideal. Beg penapis gentian kaca digunakan secara meluas dalam kawasan bersih habuk perindustrian, rumah beg, pencemaran udara dan aplikasi kitar semula habuk yang berharga dll.

Prestasi dan hayat perkhidmatan media penapis gentian kaca tenunan berbeza-beza mengikut jenis benang, diameter gentian, lilitan, ketumpatan dan struktur fabrik. Pengaruh struktur fabrik terhadap prestasi bahan penapis adalah seperti berikut;

① Rintangan haus: Bijirin biasa>twill>palsu.

② Kelembutan: Bijirin palsu>twill>bijirin biasa.

③ Nisbah lompang: Bijian palsu>twill>bijian biasa

Prestasi beg penapis gentian kaca

1. Rintangan haba yang baik, sesuai untuk kegunaan jangka panjang di bawah suhu di bawah 280 darjah.

2. Prestasi mengelupas habuk yang baik, penggunaan kuasa yang rendah untuk penyingkiran abu.

3. Saiz beg penapis gentian kaca adalah lebih stabil, tiada pengecutan gentian di bawah suhu tinggi.

4. Rintangan kimia yang baik: Dalam asid hidroelektrik, asid kuat dan persekitaran alkali yang kuat ia lebih stabil daripada medium penapis lain.

5. Fabrik penapis gentian kaca tidak menyerap lembapan dalam keadaan lembap.

6. Kecekapan penapisan beg penapis gentian kaca boleh melebihi 99.5% dan menangkap zarah habuk dan bahan cemar di bawah PM2.5. Ia boleh mencapai pelepasan udara sebanyak 20mg dan lebih.

7. Kekuatan tinggi kain penapis gentian kaca iaitu sekitar 3000N/5*20cm.

Apakah proses pengeluaran khas untuk beg penapis gentian kaca?

Beg penapis gentian kaca tenunan dibuat dengan menjahit kain tenunan gentian kaca. Beg penapis tenunan gentian kaca yang paling tradisional di pasaran hanya perlu dijahit sebelum digunakan. Walau bagaimanapun, dalam keadaan kerja yang kompleks dengan keperluan penapisan khas dan tinggi.

Prosedur pengeluaran khas boleh digunakan untuk meningkatkan prestasi beg penapis.

Beg penapis boleh dirawat dengan salutan hangus, kalendar, penghalau air dan minyak, impregnasi PTFE dan pelapis mengikut permintaan dan konfigurasi pelanggan.

Mengapa Anda Perlu Memilih Beg Penapis Gentian Kaca SFFILTECH?

1. Kualiti produk yang boleh dipercayai

SFFILTECH mempunyai 3 perisian pengeluaran dan 22 paten beg penapis canggih untuk memastikan kecekapan dan kualiti beg penapis

SFFILTECH mematuhi prosedur pengeluaran standard ISO dan peraturan pengeluaran automatik.

Kilang pengeluaran mempunyai satu set prosedur pemeriksaan kualiti dan pasukan membantu kakitangan untuk pra-pengeluaran, semasa pengeluaran, dan pasca pengeluaran

Jika perlu, laporan pemeriksaan kualiti makmal pihak ketiga untuk setiap kumpulan produk boleh disediakan.

2. Penghantaran yang mudah dan stabil:

SFFILTECH mempunyai lebih 20 mesin dan peralatan pengeluaran beg penapis baharu yang menjadikan syarikat mampu menghasilkan pengeluaran yang konsisten.

Pembekalan dan pengeluaran yang stabil dan berterusan. Skala besar penyimpanan bahan mentah dan aksesori.

Gudang bebas menyediakan sejumlah besar ruang penyimpanan untuk stok penghantaran.

Syarikat kami menggunakan perkhidmatan pengangkutan dan kurier yang sangat cekap.

SFFILTECH mempunyai lebih 10 tahun pengalaman sebagai pengilang.

3. Transaksi pembayaran yang selamat dan boleh dipercayai:

Sejak penubuhannya, SFFILTECH telah bekerjasama dengan bank paling dipercayai di China, memastikan pemindahan dana yang selamat.

SFFILTECH menyokong pelbagai kaedah pembayaran dan boleh bekerjasama dengan bank dan perusahaan pihak ketiga untuk memastikan keselamatan pembayaran pelanggan.

"Integriti sentiasa menjadi salah satu kebimbangan terpenting SFFILTECH"

4. Perkhidmatan pra-jualan dan selepas jualan yang sangat baik:

SFFILTECH mempunyai beberapa kakitangan jualan berpengalaman yang menyediakan perkhidmatan 24 jam.

SFFILTECH boleh menyediakan sokongan selepas jualan dalam talian serta-merta serta perkhidmatan selepas jualan di luar negara.

SFFILTECH mempunyai berbilang ejen di seluruh dunia dan cawangan di beberapa wilayah yang boleh menyediakan perkhidmatan secara peribadi.

Bagaimana untuk menyemak jenis beg penapis yang sesuai untuk rumah beg?

Apabila beg penapis lama memerlukan penggantian:

Sebaik sahaja anda mengeluarkan beg penapis dari perumahan penapis, anda hanya boleh mengambil beberapa ukuran dan gambar untuk menghantarnya kepada kami. Kami akan dapat mengetahui spesifikasi beg penapis anda menggunakan kaedah ini.

Jika anda boleh menghantar sampel kepada kami, kami boleh menganalisis bahan beg sampel dan rawatan.

Kami boleh membuat sampel untuk anda menguji kesesuaiannya dengan rumah beg anda dalam masa beberapa hari.

Apabila anda ingin memasang sistem penapisan baharu dan memerlukan nasihat:

1. Kami akan menghantar konfigurasi untuk mengisinya mengikut spesifikasi dan keadaan anda seperti suhu, kandungan kimia dan lain-lain. Selepas anda menghantarnya semula kepada kami. Kami akan memaklumkan anda tentang jenis beg penapis yang sesuai untuk anda.

2. Jurutera kami boleh mengatur pertemuan dalam talian dengan jurutera anda atau menyediakan konfigurasi berdasarkan permintaan anda.

Apakah kelebihan beg penapis gentian kaca?

Beg penapis gentian kaca digunakan dalam persekitaran suhu yang sangat tinggi, kecuali beg penapis basalt dan beg penapis FMS. Ia digunakan dalam sistem pengumpulan zarah debu anti-tiupan.

1. Rintangan haba yang sangat baik. Suhu operasi maksimum bahan penapis gentian kaca selepas rawatan kimia permukaan boleh mencapai 280 ℃, yang sangat sesuai untuk sistem penapisan habuk. Pada masa ini dan akan datang, gentian kaca kekal sebagai bahan penapisan suhu tinggi yang penting.

2. Kekuatan tinggi dan kadar pengembangan yang rendah. Kekuatan tegangannya lebih tinggi daripada pelbagai gentian semula jadi dan sintetik .Dengan kadar pemanjangan hanya 2% -3%. Ciri ini mencukupi untuk memastikan beg penapis dengan nisbah aspek yang besar direka dan dibuat dengannya mempunyai kekuatan tegangan dan kestabilan dimensi yang tinggi.

3. rintangan kakisan yang sangat baik. Pada masa ini, gentian kaca yang biasa digunakan yang dihasilkan di China dibahagikan kepada dua jenis: bebas alkali dan bebas alkali sederhana. Gentian kaca E bebas alkali mempunyai rintangan yang tinggi terhadap air dan udara lembap dan larutan alkali lemah pada suhu bilik. Tetapi mereka tidak tahan kepada asid keterlarutan tinggi dan kakisan alkali. Gentian alkali sederhana mempunyai rintangan air dan asid yang baik oleh itu, komponen gentian kaca yang berbeza mesti dipilih mengikut sifat yang diperkenalkan untuk mencapai hasil yang lebih baik.

4. Permukaan bahan penapis kaca licin, dengan rintangan penapisan yang rendah .Yang sesuai untuk penyingkiran habuk. Ia tidak terbakar atau berubah bentuk.

5. Bahan penapis gentian kaca rapuh. Ia tidak tahan lentur dan tidak tahan haus. Ia mempunyai sedikit ubah bentuk selepas ditarik. Fabrik gentian kaca tanpa rawatan pengubahsuaian kimia permukaan tidak dapat memenuhi keperluan bahan penapis suhu tinggi. Jadi prestasi mereka sebahagian besarnya bergantung pada proses rawatan permukaan, formula, dan struktur fabrik.

spesifikasi

Apakah sifat kimia beg penapis gentian kaca?

Perkara Jenis Penapis Suhu Berterusan Suhu Puncak Rintangan kepada Hidrolisis Ketahanan terhadap Asid Rintangan kepada Alkali Rintangan kepada Pengoksidaan Nilai PH
Fiberglass Gentian kaca 280 ℃ 350 ℃ Cemerlang Cemerlang sederhana Cemerlang 1-14
PP Polipropilena 90 ° C 95 ° C Cemerlang Cemerlang Cemerlang Terhad 1-14
PE poliester 150 ° C 150 ° C Terhad sederhana Terhad baik 4-12
Akrilik Homopolimer poliakrinitril 125 ° C 140 ° C baik baik sederhana baik 3-11
PPS Polifenilensulfida 190 ° C 200 ° C Cemerlang Cemerlang Cemerlang sederhana 1-14
Nomex M-Aramide 200 ° C 220 ° C sederhana sederhana sederhana sederhana 5-9
P84 Polimida 240 ° C 260 ° C baik sederhana sederhana baik 3-13
PTFE Politetrafluoroetilena 250 ° C 280 ° C Cemerlang Cemerlang Cemerlang Cemerlang 1-14

Apakah sifat fizikal dan mekanikal beg penapis gentian kaca?

Tiada. Material Jenis tenunan Berat (9/m2) Kebolehtelapan udara (cm3 /cm2/s @ 127Mpa) Kekuatan Tegangan (N/25cm ) Selesai Kesesuaian
Meledingkan Weft
1 E-kaca (T) Twill berganda 760 20 ± 2-5 > 2400 > 2000 Membran PTFE Industri simen: 1. Debu CaO yang dihasilkan dalam proses penguraian habuk CaCO yang tidak terurai dengan selamat daripada tepung mentah simen dalam relau penguraian; 2. Gas seperti SO, NO, CO, CO yang dihasilkan dalam proses pengkalsinan arang batu lumat untuk pengkalsinan; 3. Gas ekzos yang dilepaskan daripada siklon mencapai suhu tinggi sekurang-kurangnya 320°C dan kering; 4. Debu mencapai ketumpatan 40-130mg/Nm3, dengan 90% dalam diameter zarah habuk kurang daripada 10 malam; dengan kandungan NO kurang daripada 250PPm; kandungan NO 100- 1700mg/Nm3; 5.Kandungan CO dan CO2 kadangkala berubah-ubah dengan kecukupan pengkalsinan arang batu hancur;
2 E-kaca (T) Twill berganda 760 20 ± 2-5 > 2400 > 2000 Membran PTFE
3 E-kaca (T) Twill berganda 760 20 ± > 2400 > 2000 PTFE Mencelup
4 E-kaca (T) 1/3 kepar 340 15 ± 2-5 > 1300 > 800 Membran PTFE + Rintangan asid Industri aloi besi Ciri-ciri keadaan kerja aloi besi 1. Suhu wasap yang tinggi dan ketara turun naik, keadaan kerja yang tidak stabil 2. Debu ringan dan halus, dengan 90% habuk ferosilikon dalam diameter zarah ≤1μm 3. Lekatan habuk yang tinggi cenderung untuk menyebabkan kek habuk 4. Medium penapisan diperlukan untuk anti-menghakis, tahan haba dengan prestasi pembersihan habuk yang baik.
5 E-kaca (T) 1/3 kepar 450 15 ± > 2000 > 1000 Pencelupan PTFE, silicion dan grafit
6 E-kaca Berat berganda 550 15 ± > 2000 > 2000 grafit
7 E-kaca Berat berganda 550 15 ± 2-5 > 2000 > 2000 PTFE mencelup + grafit
8 C-kaca Berat berganda 550 15 ± > 2000 > 2000 grafit
9 E- kaca+ptfe Twill berganda 820 2 ± 2-5 > 2000 > 2000 membran PTFE Industri pembakaran sisa Ciri-ciri keadaan kerja pembakaran sisa 1. Sisa mengandungi komponen yang kompleks dan berbahaya yang serius, dengan keperluan yang tinggi untuk rawatan; 2. Suhu dan jumlah wasap yang tidak stabil, pada suhu antara 140°C-260°C 3. Suhu wasap yang tinggi sehingga 60%, cenderung menyebabkan beg melekat 4. Asap mengandungi habuk berketumpatan tinggi sehingga 50g/ m3, ringan dan halus 5. Asap mempunyai kandungan bahan menghakis yang agak tinggi, menyebabkan peningkatan takat embun asid
10 Refrasil Twill berganda 760 20 ± > 2400 > 2400 PTFE mencelup
11 Refrasil Twill berganda 760 20 ± 2-5 > 2400 > 2400 membran PTFE
12 E-kaca*ptft Twill berganda 820 + 20 2-5 > 2000 > 2000 membran PTFE Industri kuasa Ciri-ciri keadaan kerja loji janakuasa arang batu 1. Ketumpatan habuk yang agak tinggi di salur masuk penyahduster 2. Asap mempunyai kandungan komponen yang tinggi seperti SO2, NO, O2, O3, yang mempunyai kesan merosakkan yang kuat. pada medium penapisan 3. Jumlah asap terdedah kepada turun naik yang ketara dengan perubahan dalam jenis arang batu dan beban penjanaan kuasa 4. Halaju penapisan secara amnya adalah kira-kira 1.0, pembersihan habuk kebanyakannya dijalankan dengan cara pembersihan habuk berdenyut atau pukulan belakang berputar
13 Refrasil Twill berganda 760 20 ± > 2400 > 2000 PTFE mencelup
14 Refrasil Twill berganda 760 20 ± 2-5 > 2400 > 2000 membran PTFE
15 Refrasil Twill berganda 760 20 ± > 2400 > 2000 Rintangan asid
16 Refrasil Twill berganda 760 20 ± 2-5 > 2400 > 2000 Membran PTFE + Rintangan asid
17 E-kaca (T) 1/3 kepar 480 15 ± > 2000 > 1200 Rintangan asid Industri kimia Ciri-ciri keadaan kerja industri kimia 1. Dengan ketumpatan awal yang tinggi, karbon hitam ialah bahan berskala nano dengan diameter zarah kecil, graviti tentu dan lekatan yang kuat. 2. Suhu kerja penapis utama berjulat antara 270°C-280°C, suhu penapis sisa adalah sekitar 250°C. 3. Pra-pemanas minyak mempunyai suhu kerja >350°C, kira-kira 400°C, yang memerlukan penyejukan dengan semburan kabus air, manakala dengan sejumlah besar CO, SO2, SO3: terkandung dalam wasap, ia akan menghasilkan asid sulfur . 4. Gas mudah terbakar dan meletup terlibat, dengan sejumlah besar wap air, dan 1 tan air yang disembur boleh menghasilkan 1600m3 wap air 5. Tekanan masuk 200pa, tekanan alur keluar 3,500-4,000pa, tekanan tiupan balas 5,000pa
18 E-kaca Twil berganda 550 15 ± > 2000 > 2000 grafit

Apakah parameter saiz dan berat konvensional beg penapis Gentian Kaca?

Ketebalan (mm) Diameter (mm) Panjang (mm) Berat (g/㎡)
1 ~ 2.2 120、130、150、160、180、230、250、300 2000、3000、5000、6000、7400、8000、10000 350、480、550、760、820
Dimensi yang paling biasa digunakan 150mm*1500mm、133mm*2000mm、133mm*2500mm
Berat yang paling biasa digunakan 550g, 760
Kami boleh menyesuaikan diameter, panjang dan berat untuk anda
Kesesuaian

Dalam industri apakah beg penapis gentian kaca digunakan?

Ia boleh digunakan untuk masa yang lama di bawah suhu tinggi 240 ℃, dan rintangan suhu dalam masa yang singkat boleh mencapai 280 ℃. Ia digunakan secara meluas dalam penapisan gas serombong suhu tinggi keluli, simen, kuasa, logam bukan ferus, pembakaran sampah, pencampuran konkrit asfalt, industri kimia dan industri lain. Ia sesuai untuk kaedah penyingkiran habuk tiupan balik nadi dan berkelajuan tinggi. Ia adalah bahan penapis yang paling banyak digunakan untuk penapis beg suhu tinggi.

Excel

Industri simen

Watak tanur simen

Bahan mentah simen dalam ketuhar penguraian tidak sepenuhnya terurai menjadi habuk caco3

Bersama-sama dengan habuk CaO semasa penguraian caco3 yang dihasilkan

Untuk membakar arang batu hancur yang dihasilkan dalam proses pembakaran so2 nox co co2 dan gas lain

Gas ekzos suhu tanur daripada siklon daripada gas pengeringan melebihi 320 darjah

Kepekatan habuk saiz zarah habuk kurang daripada 10um menyumbang lebih daripada 90%

Kadangkala kandungan ko mengikut setiap pembakaran berubah-ubah

(1) Insinerator sampah. Ia boleh membersihkan gas serombong dengan kelembapan yang tinggi, suhu tinggi dan kandungan air yang tinggi, bahan kimia yang kuat secara menghakis dan habuk kelikatan yang tinggi. Rawatan beg penapis PTFE, terutamanya rawatan sisa bekalan perubatan dan sampah rumah, boleh menyelesaikan masalah rumah pembakaran suhu tinggi, rumah tampal habuk kelikatan tinggi, rumah kakisan kimia dan sebagainya.

(2) Pembersihan asap industri dan habuk dalam dandang loji kuasa yang membakar arang batu sulfur tinggi dengan asid, alkali dan gas kimia yang menghakis; Beg penapis PTFE terutamanya mempunyai kelebihan beg tidak melekat, penyingkiran habuk mudah, rintangan larian kecil peralatan, hayat perkhidmatan yang panjang dll.

(3) Pemurnian Gas Serombong Gas Relau Letupan dalam Peleburan Besi dan Keluli. Beg penapis PTFE digunakan terutamanya untuk menyelesaikan masalah kakisan yang disebabkan oleh gas kimia seperti suhu tinggi, kelembapan tinggi, beg tampal di bawah titik embun dan sulfur suhu tinggi.

Aplikasi khusus beg penapis habuk dalam pelbagai keadaan kerja:

Di mana untuk memasang beg penapis yang dipasang di setiap kilang industri?

Skop permohonan untuk beg penapis Loji simen:

Penghancuran, pengisaran, pengisaran arang batu, pengangkutan bahan, penyingkiran habuk di bahagian atas gudang, pengisaran logam mentah, pengisaran simen, pembungkusan.

Tumbuhan metalurgi:

Relau elektrik, relau letupan, relau penyahsulfuran, relau aruhan, tuangan, letupan pasir, relau tong.

Jana kuasa:

Penghantar bahan, rawatan habuk asap (serbuk), penyimpanan abu terbang.

Loji aluminium:

Menara cucian kering katil terbendalir, menara cucian kering jet venturi, habuk karbon, penghancuran anod, habuk pengeluaran aluminium elektrolitik.

Loji makanan:

Menara cucian kering katil terbendalir, menara cucian kering venturi jet, menara cucian kering bakar sendiri, habuk karbon.

Loji makanan/farmaseutikal:

Bahan tambahan, bahagian pengeringan, pemprosesan tepung/bijirin, gula dan tablet racun perosak, pembungkusan.

Tumbuhan kimia:

Gentian plastik, damar, tayar/getah, coking, serbuk peluntur, pembungkusan.

Setiap tumbuhan akan mempunyai beg penapis yang berbeza. Untuk butiran lanjut, kami mempunyai fail konfigurasi untuk anda memilih beg penapis yang betul. Atau anda boleh melawat kami terus, kami akan memberikan bantuan dan bimbingan kami kepada anda.

INQUIRY